Piercingsmycken och örhängen i äkta guld

Tidsenlig lyx som fungerar lika bra till vardag som till fest!

Ett smycke i äkta guld är ett lyxigt material som fungerar till både nya och gamla piercings, dock är det ändå inte helt säkert att använda i ny piercing då det finns enstaka rapporter om reaktion. Vill du gärna använda äkta guld i ny piercing så välj gärna ett smycke i 18K.


Här har vi samlat vårt sortiment med piercingsmycken och örhängen i äkta guld! Ingen plätering - bara riktigt guld!

Karat är ett mått som bestämmer renheten i guld. Karatskalan går från 1 till 24K där 24K är helt rent eller så rent det går att få. Vid 24K är guldhalten minst 99,9%.
Vanligast i vårt sortiment är 14 karat men även andra smycken kommer att finnas. Vid 18K är guldhalten 75% och vid 14K guldlegeringar är guldhalten runt 58,5%.
Guldblandningar på mindre än 9 karat, det vill säga mindre än 37,5%, får inte säljas under beteckning guld i Sverige och därför är det även vår lägsta gradering i denna kategori.


Stämplar och märkningar

Vi kan erbjuda stämpel på allt guld. En del av våra smycken kommer med stämpel som standard, medans vissa har vi valt att inte trycka någon stämpel på då guld är mjukt och små ringar och nässmycken kan bli missformade vid stämpling. Fördjupningen i stämpeln i guldet kan också bidra till att smuts och bakterier fastnar lättare. I Sverige ska guld som väger mer än ett gram stämplas som standard och då många av våra smycken inte uppnår denna vikt så kan även stämplingen saknas av denna anledning.